Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов се срещна с експерти от

...
 Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов се срещна с експерти от
Коментари Харесай

50% ръст на търговията с Южна Корея

 

Заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов се срещна с специалисти от корейската делегация, които вземат участие в план по Програмата на Република Корея за обмяна на познания в региона на създаването на система за ранно предизвестие на рецесия в стопанската система. Споразумението за плана беше подписано по време на формалното посещаване на премиера на Република България в Сеул през 2019г.

Икономическият заместник-министър посочи, че българската стопанска система е в добра кондиция, като се чака напредък от към 3,3% през идващите три години. По думите му след покачването на кредитния рейтинг от разнообразни организации през миналата година България към този момент е в групата на развитите страни.

„ На трето място сме по финансова непоклатимост в Европейски Съюз по индикатора държавен дълг съотнесен към Брутният вътрешен продукт, като напълно скоро се чака да се придвижим и преди всичко по този индикатор “, добави той.

„ Приветстваме прехвърлянето на корейския опит в тази област, който поради актуалната бързо изменяща се икономическа и геополитическа конюнктура ще бъде от изгода за навременното взимане на съответни решения в интерес на страната ни за предварителна защита на спешни обстановки в стопанската система “, уточни Борисов.

От корейска страна акцентираха положителните връзки сред двете страни и усилването на икономическите връзки, изключително след визитата на българския министър председател през предходната година, като показаха че търговията се усилва с над 50% единствено за 2019г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР